donderdag 20 juli 2017

Nog een laatste berichtje van ons

Hoi papa’s en mama’s.

Hier nog even een berichtje van de leiding. Jullie zijn net vertrokken en wij hebben alles al weer spik en span in orde hier. Lekker alles opgeruimd en gepoetst, zodat wij morgen ook ein-de-lijk een beetje kunnen uitslapen. Zoals jullie vast al wel gehoord hadden, blijven wij nog een nachtje lekker even een biertje drinken en nog eens terugblikken op een geslaagd kamp. Wat was het leuk en wat hebben de kinderen genoten. Zo mooi om te zien, die vrolijke en tevreden snoetjes. Daar doe je het toch allemaal voor!

Ik zal jullie nog even vertellen wat wij vandaag allemaal hebben gedaan, want de Holbewoners
hebben de blog maar t/m de ochtend geschreven.
Na het corveeën hebben we alle tassen ingepakt. Een hels karwei altijd en helemaal met 23 kinderen,
maar met de nodige ervaring gaat dat inmiddels ook wel weer redelijk vlot. Terwijl we samen met de
kinderen de tassen inpakten, was de rest natuurlijk lekker aan het spelen.

Nadat we klaar waren, was het alweer tijd voor de lunch en het middagprogramma.
Te voet vertrokken we namelijk naar de Oliemeulen. Na een klein half uurtje wandelen kwamen we aan in een bloedheet terrarium met allerlei insecten en reptielen. Harstikke leuk bij het thema natuurlijk, dus we hebben onze ogen uitgekeken. Van allerlei slangen, spinnen, hagedissen, baardagaams, krokodillen, schildpadden, kameleons, stokstaartjes, apen, struisvogels, roofvogels en nog heel veel meer bijzondere dieren hebben we kunnen bewonderen.
Ook waren er hele toffe demonstraties! Er werd het één en ander over de roderattenslang verteld en ze kwamen langs om de slang te aaien of om je nek te hangen. Onze Bevers, niet te flauw, durfden bijna allemaal de slang als een prachtig sieraad om te laten hangen.
Naast de roderattenslang werd er ook het één en ander over een vogelspin soort verteld. Ook dit harige vriendje kwam langs en mocht lekker op je handen kruipen. Ook hier waren haast alle Bevers weer niet te flauw en lieten de spin over hun handen lopen.
Wat waren wij trots op onze kinders!

Naast een demonstratie van de slang en de spin, werd er ook nog een roofvogel show gehouden. Onder het genot van een lekker ijsje, konden we een mooie gier, een uiltje en twee woestijnbuizerds bewonderen. Prachtige dieren die over de mensen heen zweefden. De kinderen waren er wel van onder de indruk en het was weer een mooie dag.

Na de Oliemeulen gingen we weer op “huis” aan en hebben we lekker gegeten. Op z’n oertijds frietjes gewoon op tafel knallen met saus ernaast. Heerlijk schaamteloos schransen met echte kippenboutjes om af te kluiven als echte holbewoners.

Na het eten kwamen we op het briljante idee om eens de andere kant van het bos te gaan ontdekken. Misschien konden we daar wel een goudstuk vinden, want daar hadden we nog niet eerder gezocht!?
En ja hoor, je raadt het nooit.. Demi vond serieus het laatste goudstuk! De hel barstte los, zo blij waren de Bevers. Gelukkig hadden we Pebbels toch nog kunnen helpen en was de missie geslaagd.

Nog even een afsluitend smokkelspel spel in het bos totdat de ouders er waren. Er waren drie groepjes die moesten proberen om kaartjes die punten waard waren naar het midden te smokkelen. Ze konden afgetikt worden door de leiding, dus ze moesten snel en handig te werk gaan. Als ze in het midden waren, konden ze kaartjes in een teil leggen van hun eigen groepje en nadat alle kaartjes op waren werden de punten geteld.

Na het spel gingen we terug naar het terrein, waar alle ouders al ongeduldig op ons stonden te wachten.
Met een warm welkom vol knuffels en kussen werden de Bevers onthaald en de Bevers vlogen natuurlijk meteen hen om de hals. Wat fijn om jullie weer te zien!!

Na het onthaal en een bakkie koffie, was het tijd voor de prijsuitreiking.
Dit jaar waren er verschillende prijzen uit te reiken, namelijk de sportprijs die is gewonnen door de Dinosauriërs, de tochtprijs die is gewonnen door de Fossielen, de Masterchef Oertijd prijs die is gewonnen door de Vuurstenen en tot slot de corveeprijs die is gewonnen door de Holbewoners.
Naast de groepsprijzen waren er ook individuele prijzen te winnen, en dit jaar wel voor de beste eten. Dit was Gwenn die alles lekker vond en waar de boterhammen als koek in verdwenen. Naast de beste eter hadden we ook de beste slapen. Jens B was dit jaar de beste slaper. Na de vraag van Rosie, wat vond je nou het leukste van kamp? Zei Jens, het slapen!..
Ook hadden we dit jaar de stoerste. Uiteraard was dat dit jaar Thijs! Na een doktersbezoek en een hechting verder, heeft hij geen traan gelaten en is heel het kamp gebleven om kei stoer door te gaan. Serieus, nog nooit zo’n stoere vent meegemaakt bij de Bevers! Zo dapper en knap!
Ook hadden we nog de behulpzaamste. Dit was absoluut Stacey. Elke keer vroeg ze wel of ze nog iets voor ons kon doen en of ze ergens mee kon helpen. Opruim of vegen, het was Stacey nooit teveel gevraagd!
Tot slot hadden we onze grootste knuffelkont. Sowieso was dit Spe, want ik denk dat we de man per dag wel 20 knuffels kregen. Heerlijk lekker knuffelen. Deze prijs reiken wij dan ook graag uit!

Het oertijd kamp 2017 zit er alweer op. Hele mooie dagen hebben we gehad en we kijken er allemaal met een goed gevoel op terug. Vooral de kinderen hebben echt genoten, want als je de foto’s ziet, zegt dat meer dan 1000 woorden.

Tot na de vakantie en wij wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie!

Lieve groetjes, de Beverleiding


Geen opmerkingen:

Een reactie posten