woensdag 19 juli 2017

Oertijdkamp 2017 dag 3

Dinsdag 18-7-2017

Vandaag is het de derde dag van het oertijdkamp.
Graag wil ik aan jullie voorstellen, de Vuurstenen. In dit groepje zitten, Teun, Olivia, Joey, Tobias en Desie. Het is een leuk groepje zeggen ze, die vuur kunnen maken zegt Desie.

Gisteren hebben we ’s avonds een brief en een tekening gemaakt voor de papa’s en mama’s. Joey zegt dat hij geschreven heeft dat hij een kikker had gevangen en Teun zegt dat hij het goud had gevonden.
Desie heeft volgens haar wel 3 keer gezegd lieve papa en mama, en dat ze een eekhoorn had gevonden. Ook Olivia heeft een mooie brief gemaakt waarin ze zegt dat ze wortels heeft gevonden in het bos en Tobias dat hij samen met Teun goud heeft gevonden.
Verder vertellen we niet wat er allemaal in staat, anders is het geen verrassing meer wat er verder in de brief staat die jullie gaan ontvangen.
Tijdens het schrijven van de brieven, kwam Kleur langs met heerlijke wortels. Het waren echte boswortels zegt Desie en ze hadden hun groene lange haar nog op hun kop zeggen de Vuurstenen.

Na het schrijven van de brieven was het tijd voor het klaarmaken om naar bed te gaan. De Vuurstenen slapen over het algemeen goed hier op kamp. Teun is alleen nog wel een beetje moe en Desie kon ook niet zo goed in slaap komen.

Vanochtend ging al weer vroeg de wekker, want we hadden een erg leuk ochtendprogramma.
We gingen namelijk naar het dinosaurus museum in Boxtel! De groene poort heette het en het paste helemaal bij het thema oertijd.
Er was van alles te vinden. Vooral een hoop botten, dino’s, skeletten, een toffe speeltuin, holbewoner huizen, een film die er draaide over het bestaan van de dino’s, en we hebben een leuke speurtocht gedaan zeggen de Vuurstenen.
In de speurtocht moesten we dino’s zoeken en daar werden vragen over gesteld. Een vraag kon bijvoorbeeld zijn of het een vlees, planten of eiereneter was? Of wat viel er op bij het eerste plaatje? Je moest dan bijvoorbeeld kijken of de dino een lange nek had of een grote kop.
Ook welke kleur voeten een dodo had, en die heeft natuurlijk gele voeten! Ook moesten er stekels geteld worden van een bepaalde dino. Welke dino het was geen idee, maar Joey wist nog wel dat het er 15 waren!
Tobias had ook nog gezien dat een dino aan werd gevallen door een andere dino. Hij had hem helemaal tot bloedens toe gekrabd. Het zag er wel een beetje zielig uit, want het leek net echt! Tobias dacht zelfs te zien dat ze nog bewogen, zo echt!
Teun heeft ook gezien dat de kleinere dino’s een grote dino hadden aangevallen. Ook hier weer een spannend beeld met bloed en woeste dino’s. Allemaal wel heel stoer natuurlijk.
Naast de speurtocht hebben de Vuurstenen ook nog skeletten van dino’s opgegraven. Er waren drie zandbakken waar skeletten in lagen begraven en met een borsteltje of met je handen kon je het zand goed weghalen en zag je de botten goed liggen. Joey zegt, toen werd het een echte dino.
Na de speurtocht zijn we naar binnen gegaan en hebben we nog een heeeeeel groot skelet gezien zegt Joey. In het museum waren allemaal skeletten van dino’s zegt Desie en een aantal dino’s die konden bewegen zegt Olivia.
In het museum waren ook krabben, haaientanden, fossielen van schelpen en vissen, kwallen, dinobotten, schelpen, octopussen en nog veel meer restanten van planten en dieren.
Nadat we binnen hadden gekeken zijn we nog even naar de film gegaan. Dit ging over het ontstaan van de dino’s en hoe ze opgegraven worden tegenwoordig en er wordt bekeken hoe ze geleefd hebben.
Ook hoe ze andere dino’s aanvallen en opeten. Kei spannend en ook wel een beetje zielig volgens de Vuurstenen.
Na het museumbezoek konden we bij de groene poort ook nog lekker buitenspelen, want er was een super leuke speeltuin. Er werd een hoop rondgedraaid, gerend en geschommeld. Wat een toffe ochtend was dit.

Na het ontvangen van een mooie steen zijn we weer vertrokken naar het kampadres waar we lekker geluncht hebben. De Vuurstenen hadden erge honger en dorst, dus die boterhammen gingen er goed in! 

Na de lunch en corvee stonden de zwembadjes al klaar voor zeggen de Vuurstenen.
Snel die zwembroek en bikini aan en heerlijk het water in, want het was erg warm.
Na een waterballongevecht op Stroom, werd het water al gauw omgetoverd tot een modderpoel. Desie, Olivia, Teun en Joey leken wel een stelletje varkens met hun modderglijbaan. Helemaal zwart waren ze. Tobias heeft vooral met de spuitjes iedereen lekker nat gespoten. Hij wilde liever niet zo modderig worden!
Naast het zwemmen konden we ook gezellig kleuren zegt Desie. Allerlei mooie kleurplaten van de oertijd, roept Olivia. Tobias herkende zijn kampshirt meteen al in een kleurplaat en zag ook dat de tekening die op deur van de schransweide zat, er tussen lag.
Het was zo’n leuke middag, dat de tijd voorbij vloog zeggen de Vuurstenen.
Omdat al die varkentjes zo modderig waren, werden ze toch maar even onder de douche gezet.

Fris en fruitig konden we aan het diner aanschuiven.
We aten vanavond dodo dooiers, kraaiennat, sabeltandtijger worst en brodosaurus plak. Lekker he? Het smaakte priiima allemaal. Heerlijk hebben de Vuurstenen hun buikjes weer volgegeten.

De Vuurstenen vinden het super leuk en echt gaaf op kamp! Teun vind het tot nu toe het leukste kamp dat hij heeft meegemaakt. Joey verwacht de komende nog lekker weer, in tegenstelling tot Desie die slecht weer op komst heeft gehoord. Laten we het beste ervan hopen! Een beetje regen kan voor ons in ieder geval de pret niet drukken!

Wij hebben er in ieder geval nog heel veel zin in gaan er nog hele leuke dagen van maken.


Groetjes de Vuurstenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten