maandag 17 juli 2017

Oertijdkamp 2017 dag 2

Maandag 17 juli 2017
De tweede dag is aangebroken voor de Bevers op het oertijdkamp. Vandaag hebben de Fossielen de eer om de spijkerblog te schrijven.
In dit groepje zitten, Noor, Steven, Anne en Lucas T. Volgens de Fossielen is het een leuk en gezellig groepje en hebben ze al een 9 in de pocket voor het corvee van gisteren!!

Na het corvee gisteren is er iets heel erg belangrijks gebeurd! Er is namelijk goud gevonden! En niet alleen een goudstuk, maar ook goudklompjes en een brief.
In deze brief heeft Freddie van Steen om onze hulp gevraagd om Pebbels weer vrolijk te maken. Pebbels wordt binnenkort 3000 jaar oud, omdat hij vroeger in de oertijd een drankje heeft gedronken waardoor hij nu erg oud kan worden. Toen hij in de oertijd leefde zijn 5 stukken goud van hem en zijn vader gestolen door een vervelende dief. 
Pebbels wilde het goud terugvinden, maar heeft maar 1 stuk terug kunnen vinden. De rest ligt nog ergens verstopt en sindsdien is hij erg verdrietig.. We moeten dus goed zoeken zegt Anne! Gelukkig heeft Pebbels ooit wel 1 goudstuk gevonden en deze heeft hij bij ons op het terrein gelegd als voorbeeld. Dan weten we precies waar we naar moeten zoeken!
Steven was de grote speurneus die het voorbeeld goud heeft gevonden. Dat ging dus wel goed volgens hem. Hij was aan het zoeken naar takken voor het kampvuur en ineens zag hij het goud liggen. Snel legde hij de takken op de houtstapel en liep gauw terug om het goud te halen, zegt hij.
Nu moeten we dus nog 4 goudstukken vinden. Hopelijk gaat het lukken dit kamp?
Na het vinden van het goud en het lezen van de brief hebben we spelletjes gedaan zegt Steven. De Chinese muur en moeder wat voor kleur pap eten we vandaag zeggen Anne en Noor.
Na de spelletjes, zegt Lucas, hebben we pyjama disco gedaan. De disco was super leuk en we hebben lekker gedanst. Ook was er een hele strenge bewaker. Ze leek een beetje op Rebbel zegt Noor, maar was het niet. Ze had een vestje met scheurtjes erin, een sjaal om het hoofd, een zonnebril op en slippers aan. Ook had ze een knuppel bij zich voor als we te hard gilden en renden.
Ze vroeg aan Lucas of zijn tijgerknuffel niet te gevaarlijk was om naar binnen te kunnen?.. Gelukkig beet hij niet. Met een kaartje mocht je naar binnen, maar als je te klein was mocht je zelfs niet binnen! Nou lekker gezellig klinkt dat zeg!..
Uiteindelijk was de bewaker gelukkig toch wel lief en viel ze best mee. Tijdens de disco kregen we lekker chips en gratis ranja, zegt Noor.

Na de disco zijn we gaan slapen. Goed tanden poetsen en even de voeten wassen, want die waren bij Anne helemaal vies!
De Bevers hebben als roosjes geslapen en waren weer helemaal uitgerust voor de volgende dag.
’s Ochtends hebben we na het aankleden heerlijke boterhammen gegeten. Lucas roept dat hij wel 6 boterhammen op heeft! Anne en Noor wel 4! En Steven is er gewoon de tel van kwijt geraakt.
De buikjes zijn dus goed rond gegeten en de Fossielen zijn weer helemaal klaar voor de rest van de dag.
Na het ontbijt en eventjes buitenspelen kregen we per groepje post, want er was een belangrijke taak voor vandaag. We moesten namelijk weer op zoek naar een goudstuk. Via een tocht die Pebbels vroeger heeft uitgezet, moesten we al zijn foto’s volgen, zodat we misschien uitkwamen bij een goudstuk. Hij had de dief toentertijd achternagerend en had gezien dat de dief een goudstuk was verloren onderweg. Hij had al eerder alles afgezocht, maar kon helaas niets vinden. Aan de Bevers de vraag of wij de route nog eens konden lopen, zodat we konden zoeken naar het 2e goudstuk.
In onze 5 groepen hebben we de tocht gelopen en pas bij het allerlaatste groepje van Keet, hadden Teun en Tobias het goudstuk gelukkig nog gevonden! We moeten er nu nog maar 3!!
Volgens de Fossielen was de tocht heel leuk. Bij Noor deden haar voeten aan het einde wel een beetje zeer van het vele lopen. Samen met Rebbel hebben de Fossielen de tocht hartstikke goed gelopen. Onderweg hebben we heerlijk gespeeld in de speeltuin waar we lekker rond mochten sjouwen en we hebben ook nog wel 7 eekhoorns gezien zegt Lucas. Er waren er echt een hele hoop in het bos en ze kwamen ook erg dichtbij.
Noor zegt ook nog dat we langs de kinderboerderij hebben gelopen, waar Kleur en Storm klaar stonden met koekjes, drinken en mandarijnen roepen de Fossielen. Dat was wel erg fijn om even bij te komen.
We hebben van alles onderweg gezien, we zijn over een brug gegaan zegt Lucas, langs een school en een flat gelopen zegt Noor, langs een dode eend gelopen zegt Anne en langs een windmolen zegt Steven.

Toen we terug op het kampterrein aankwamen, hebben we eerst geluncht en daarna hadden we sportdag.
Lekker actief allerlei verschillende spellen spelen, zoals boogschieten, water dragen, bowlen, voetballen, basketballen en speerwerpen. Het boogschieten ging het beste bij de Fossielen volgens Noor.

Na de sportdag, kregen we een snoepje en wat te drinken, waarna we vervolgens geknutseld hebben.
We hebben het skelet van een dinosaurus gemaakt van verschillende soorten pasta. Het was wel een beetje lastig om te maken zegt Lucas, maar wel heel leuk zegt Noor. Het resultaat is een prachtig kunstwerk geworden, die ze aan het einde van het kamp mee naar huis mogen nemen.

Na het knutselen hebben we avond gegeten met als voorgerecht mammoetbloed. Als hoofdgerecht, walvisbrokken en dodokeutels met als nagerecht bessenmix. Alweer een heerlijk oertijdmaal die er hartstikke goed inging.

Vanavond nog een tof programma, waar we morgen meer over vertellen.

De Fossielen vonden het erg gezellig om de blog te schrijven.

Doeeei!

Groetjes Noor, Steven, Anne en Lucas.        

   

1 opmerking: