woensdag 19 juli 2017

Oertijdkamp 2017 dag 4

Woensdag 19-7-‘17

Vandaag is alweer de vierde dag van het oertijd kamp aangebroken. De Dinosauriërs zijn aan de beurt om de spijkerblog te schrijven. In dit groepje zitten Lois, Jens H, Demi, Jelte en Solange.
Het is volgens hun een leuk groepje! De Dinosauriërs vinden vooral het thema heel erg leuk van het kamp, omdat ze goud mogen zoeken.
Over goud zoeken gesproken.. we moeten er nog 3! De tijd begint wel te dringen, want we hebben nog maar 2 dagen zegt Jens, om nog 3 goudstukken te vinden! Vorig jaar hadden we iedere dag een flesje voor de toverdrank gevonden, dus ik weet niet of het dit jaar nog gaat lukken, vreest Jens. We gaan er natuurlijk wel voor, dus vandaag gaan we hard aan de slag om minimaal 1 goudstuk te vinden. Anders kunnen we geen feestje maken, zegt Demi.

Gisterenavond na het eten en het corvee hebben we iets bijzonders gedaan, namelijk Masterchef Oertijd. In je eigen groepje ging je koken, zegt Lois. De ingrediënten lagen buiten verstopt in een plastic vuilniszak. Er zaten bij de Dinosauriërs 5 eieren, een bekertje mayonaise en ketchup, peper en zout, een pan, bieslook, een vork, een glazen kom en een bord in de zak. Met deze ingrediënten, moesten de Dinosauriërs gevulde eitjes maken. Ook zat er een brief bij waar op stond wat je nodig had en hoe je de gevulde eitjes moest maken, zegt Lois. Een echt recept dus.
De baas van de scouting en een andere vrouw hebben de Dinosauriërs geholpen volgens Demi. Ze zegt dat ze alleen grassprietjes hebben geknipt! Voor de rest hebben ze alles zelf gedaan.
De eitjes moesten 10 min gekookt worden in de keuken, de eieren hebben ze laten schrikken en het eigeel moest uit het ei gehaald worden. Alles moest in het schaaltje en het eigeel met ketchup, mayonaise, peper en zout moest goed gemengd worden, zegt Demi. Vervolgens moest het weer terug in het eiwit gedaan worden. Van de bieslook hebben de Dinosauriërs smiley’s gemaakt, zegt Solange. De naam die ze het gerecht hadden gegeven waren oersmiley’s, zegt Jelte.
Jelte en Demi hebben de smiley’s lekker zelf ook geproefd en ze smaakten heerlijk!
Ook was er nog ander speciaal bezoek. Er was namelijk een strenge jury. 4 Vrouwen en een man, die volgens de Dinosauriërs het strengste was. De vrouwen waren wel lief volgens Demi. De Dinosauriërs zijn er nog steeds van overtuigd dat de leiding de jury speelden. Ze hadden gewoon een pruik en een zonnebril op, terwijl ze hier en daar toch wel echt twijfelen! Ze vonden het wel heel grappig. Lois moest heel de tijd lachen. Ze zitten er in ieder geval helemaal vol van. 
Over het eten waren ze erg te spreken. De Dinosauriërs moesten hun oersmiley’s presenteren en vertellen hoe ze het klaargemaakt hadden. Er werd op van alles beoordeeld. Hygiëne, creativiteit, presentatie en samenwerking. De jury was erg te spreken over de Dinosauriërs. Het enige commentaar was dat het gerecht misschien wat meer versiering kon gebruiken, maar de smaak was heerlijk volgens de jury. Kwaliteit boven kwantiteit volgens de Dinosauriërs!         
De Vuurstenen hadden de opdracht van Masterchef Oertijd uiteindelijk gewonnen. Een terechte winnaar met hun champignons gevuld met kruidenboter, oftewel de gevulde dino ogen.

Na Masterchef zijn de Bevers lekker gaan slapen. Ze waren moe van al het harde werk, maar liever wilde ik eigenlijk nog meer gaan doen, zegt Jens.
De Dinosauriërs slapen heerlijk op kamp. Hoe slapen jullie op kamp, vraagt Rebbel? Op m’n zij, roept Lois al meteen. Het is alleen wel een beetje wennen met zoveel kinderen bij elkaar, maar wel heel gezellig, volgens Jelte.
Nadat we vanochtend wakker werden, hebben we ontbeten. Lekkere boterhammen verdwenen met gemak bij de Bevers.
Ook was er nog iets bijzonders tijdens het ontbijt. Er waren kaarten ontvangen van de papa’s en mama’s en van opa’s en oma’s. Wat een leuke verrassing was dat. Hartstikke bedankt hoor! Hopelijk hebben jullie onze brieven ook ontvangen?
Na het ontbijt gingen we op pad. Na een hele korte wandeling, kwamen we aan bij de speeltuin. Het was een grote buiten speeltuin in het bos speeltuin met een glijbaan, een uitkijktoren, een familieschommel, veel draai dingen, en een kabelbaan. Ook was er een rad waar je als een hamstertje in kon rennen.
Demi vond de familieschommel het leukste, Jens vond de kabelbaan het leukste, Lois de draai dingen, Jelte de glijbaan en Solange de familieschommel. Heerlijk hebben we gespeeld, totdat we er heel misselijk van werden, zegt Lois.
Vanmiddag is er ook nog iets heel belangrijks gebeurd. Joey heeft het derde goudstuk gevonden!! Eindelijk hebben we weer een goudstuk erbij en hoeven we er nog maar 2!
Wat waren de Bevers door het dolle heen toen het gevonden werd!

Op een gegeven moment kwamen Kleur en Storm langs, zegt Demi. Ze hadden heerlijke boterhammen meegebracht. Het was wel een beetje heftig door die misselijkheid, zegt Lois.
Nadat we lekker hebben gegeten in de kring, hebben we kort nog even gespeeld. Terwijl de kinderen aan het spelen waren, lagen Rosie en Keet te slapen, zegt Jelte. Rosie lag op de glijbaan, zegt Jens en Keet lag boven in het huisje. Als Keet naar beneden zou glijden, viel Keet zo bovenop Rosie, zegt Jens lachend.

Toen was het tijd om weer terug te gaan naar het kampterrein. We hebben eerst onze handen gewassen, zegt Demi en daarna hebben we een hele toffe ketting gemaakt. Lois, Jens, Solange, Demi en Jelte hebben echte haaientanden gemaakt van klei. Toen we de tanden hadden gemaakt hebben we ze aan een draad geregen met penne ertussen, zegt Lois. Na een nachtje drogen, zullen de resultaten heuse kunstwerken worden!
Naast kettingen werden er ook nog andere prachtwerken gemaakt. Jens en Lois hadden hele mooie sneeuwpoppen gemaakt en Jelte had een hekje gemaakt. Demi had een mandje gemaakt, speciaal voor Mickey Mouse die ze thuis heeft liggen.

Na het knutselen hebben we eerst iets voor onszelf gedaan. Sommige Bevers wilden lekker even uitrusten op bed zoals Jens, anderen hebben zitten kleuren of sommigen hebben een spelletje gedaan.
Op een gegeven moment hebben we met de groep een spel gedaan. Er werd een code doorgegeven met 4 gekleurde rondjes, zeggen de Dinosauriërs. Deze code moesten we onthouden en vervolgens inkleuren met stiften die verstopt zaten buiten op het kampterrein, zegt Lois. In totaal kregen we 9 of 10 kleurcodes, er is enige discussie tussen de Dinosauriërs. De Dinosauriërs waren het allersnelste om alle codes in te vullen. Super goed gedaan, gewoon de 1e plek!

Na het spel hebben we nog even vrijgespeeld, totdat het tijd was voor het avondeten. Sjamanenwater, Pebbels pasta en een regenboogpunt weten de Dinosauriërs goed te vertellen! Wat een heerlijk menu weer!

De Dinosauriërs hebben het erg naar hun zin op kamp, maar kijken ook uit voor de brandnetels, zegt Lois.
Ook kijken ze uit naar morgen dat de papa’s en mama’s weer komen.
Maar eerst nog even een leuke avond en dag die nog voor de boeg staat. En nacht, zegt Jens.Groetjes, de Dinosauriërs.Geen opmerkingen:

Een reactie posten