zondag 16 juli 2017

Oertijdkamp 2017 dag 1

Zondag 16 juli 2017

Vandaag is het kamp van de Bevers begonnen. Stacy vindt het nu al erg leuk, maar vindt het ook wel een beetje spannend dat ze zo lang van huis is. Sep vindt het ook een beetje spannend, maar heeft er wel erg veel zin in. Jens B en Gwenn vinden het ook spannend maar vooral heel leuk.
Het zal vast net zoals vorig jaar een top kamp worden volgens onze ervaren Bevers Thijs en Gwenn. Gwenn hoopt zelfs dat het nóg leuker wordt, dan vorig jaar!

Net zoals elk jaar heeft het Beverkamp een thema. Dit jaar is het thema de oertijd. Thijs heeft het al kunnen zien aan de platen die er binnen hangen. Ook de namen van de groepjes hebben volgens Gwenn te maken met het thema oertijd, zoals de Fossielen, de Dinosauriërs, de Vuurstenen, de Holbewoners en de Mammoeten. “En” roept Sep, “we hebben een nieuw kampshirt gekregen waar een holbewoner op staat gedrukt”.

Laten we eerst maar eens ons eerste groepje voorstellen, want dat zijn namelijk de Mammoeten. Thijs, Gwenn, Sep, Jens B en Stacy vertegenwoordigen dit leuke groepje. Volgens hun is dit een super gezellige groep!
Toen we aankwamen op het terrein hebben we als eerste onze bedden opgemaakt. Stacy ligt naast Joey, Jens ligt naast Jelte en Tobias, Gwenn ligt naast Thijs en Olivia, Thijs ligt ook nog naast iemand maar is effe vergeten wie dat ook alweer was en Sep ligt ook naast iemand waarvan hij even de naam kwijt is.
De Bevers slapen dit jaar in de hunebedden. Eten doen we in de schransweide, koken wordt gedaan in de kookpot en plassen en douchen doen we in de wasplas. Wat een rare namen allemaal, maar dit was wel gebruikelijk in de oertijd!
Nadat we onze bedden hadden opgemaakt hebben we even buiten gespeeld volgens Sep, totdat de leiding floot. We kregen namelijk een rondleiding waar alle ins and outs van het kamp werden uitgelegd.
We eindigden de rondleiding in de schransweide met onze eigen groepjes, waar we hebben geverfd zegt Gwenn. We hebben groepsplaten gemaakt waar de Mammoeten hun eigen mammoeten en andere dingen op hebben geschilderd zegt Sep.
Nadat we klaar waren met het verven, kregen we uitleg van Kleur en Storm. Zij koken dit kamp voor ons en ze hadden iets heel bijzonders te vertellen. Gwenn zei, dat Kleur en Storm hadden verteld dat ze knollen hadden gevonden en daar een bak bij hadden gezet. De Bevers mochten ook gaan graven en zoeken en deze gevonden knollen gaan we morgenavond weer lekker eten. De knollen die Kleur en Storm gisteren hadden gevonden hebben we vanavond lekker opgepeuzeld. De knollen smaakten heeeeeerlijk, behalve wat Sep betreft.
Naast de knollen hebben we als voorgerecht fossielensoep gegeten. Ook hadden we vanavond mammoetdrollen en grassprieten op het menu staan. Jens vond de grassprieten niet zo heel lekker, maar heeft er wel goed van gegeten!
Als een lekker toetje hadden we nog zwarte pudding vandaag.
Alles bij elkaar was het een heerlijk maaltje en we zijn benieuwd naar wat we nog meer gaan eten deze week.
Na het eten was het tijd voor corvee. Ieder groepje gaat iets doen, zoals de spijkerblog schrijven waar de Mammoeten nu mee bezig zijn, de wasplas netjes houden, de kookpot weer op orde brengen, de hunebedden en de bottengrot weer fatsoeneren en de schransweide weer netjes achterlaten. Hiervoor kun je punten krijgen waardoor je uiteindelijk de corveeprijs kan winnen. De Mammoeten zien dit wel zitten!
De eerste middag zit er alweer op. De Mammoeten kijken uit naar de rest van de week en we zullen jullie thuis goed op hoogte houden.
Wij gaan er nog even een toffe avond van maken en dan spreken we jullie morgen wel weer!

Groetjes, de Mammoeten.  Geen opmerkingen:

Een reactie posten